Ha tudtam volna, hogy ennyi mindenre jó a strandszivacs, mindig tartottam volna otthon belőle!

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a színes habszivacs játékok mennyire hasznosak lehetnek a ház körül, amellett néhány trükkel a vízben is több mindenre használhatod, mint csupán az úszás segítésére.

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a színes habszivacs játékok mennyire hasznosak lehetnek a ház körül, amellett néhány trükkel a vízben is több mindenre használhatod, mint csupán az úszás segítésére. Szemezgess a következő trükkök közül, hiszen biztos találsz közöttük te is magadnak valót.

Úszó italtároló

Készíts egy egyszerű, de nagyszerű úszó tárolót az italoknak a medencébe. Ehhez csak egy műanyag dobozra lesz szükséged. Olyanra, amelynek van kiálló pereme, amire a szivacsot lehet rögzíteni. Vágd el hosszában őket és vágd a doboz oldalainak hosszával megegyező méretre is. Helyezd rá a szivacsdarabokat és köss alá egy gumipókot is, hogy fixen maradhasson.

Tetőcsomagtartó védő

Ha olyan dolgot szállítanál a tetőcsomagtartón, ami könnyen megsértheti, akkor vágd meg a szivacsot hosszában és helyezd rá a sínre. Rögzítsd egy ragasztószalaggal és kész is vagy!

Úszó teamécses

Egy hangulatos esti medencés programhoz tökéletes tipp. Szerezz be elemes mécseseket és kábelkötegelőt. Vágd el a szivacsokat a mécsesek hosszára és rögzíts össze párat a kötegelővel. Told bele a mécsest a szivacs közepébe és alul ragaszd le ragasztószalaggal, hogy ne folyjon víz a mécsesekbe.

Horgászbot rendező

Ha unod, hogy a botok állandóan összeakadnak és nincs egy becsületes helyük, akkor szerezz be egy PVC csövet, aminek átmérője passzol a szivacshoz, vágd fel hosszában, majd keresztbe is ejts rá vágásokat. Rögzítsd fel a falra és már mehetnek is sorba, katonásan a botok.

Nem csípi be többé a gyerek bőrét a trambulin

Ennél egyszerűbben nem is lehetne lefedni a trambulin rugókat. Vágd méretre a szivacsot és vágd meg hosszában, majd illeszd rá a rugókra.

Automata garázskapu védelem

Ha a garázskapu aljára rögzítesz egy hosszú szivacsot, azzal megakadályozhatod, hogy az autó csomagtartójának ajtaja és a kapu kárt tegyenek egymásban. Nem lesz több karcolás vagy festék lekopás.

Csináld magad tutaj

Ehhez szükséged lesz néhány nagyobb és néhány keskenyebb szivacsra, plusz némi PVC csőre, amely a keskenyebb szivacsokba illeszthető. Kösd össze előbb a vastagabb szivacsokat, majd vágd el a keskenyebbeket olyan hosszúságúra, hogy átérjék széltében a tutajt. Ezeket rögzítsd az aljára 4 ponton és helyezz beléjük PVC darabokat.

Létra védő

Ha sok időt töltesz létrán állva és a fokok állandóan nyomják a sípcsontodat és a combodat, akkor van egy megoldásunk számodra. Vágd meg a szivacsot méretre, majd hosszában és helyezd fel a fokokra. Soha ne lépj rá. Mindig helyezd fentebb.

Több figyelem a csizmáknak

Nincs több elnyűtt, eldeformálódott csizma, miután rendszeresen belehelyezed a szivacsot a szárukba. Szintén nagyszerű, hogy a szőrös hótaposók könnyebben száradjanak.

Újabb létrás trükk

Ha azon aggódsz, hogy mit fogsz megkarcolni, ha nekitámasztod a létrád, akkor ennek most vége. A létra tetejére húzz rá a képen látható módon szivacs darabokat és biztos lehetsz benne, hogy semmiben nem fog kárt tenni.

Készíts koszorút

Egyszerűen, méretre vágott, összeillesztett szivacs darabból. A szivacsokat vond be valamilyen neked tetsző szalaggal, anyaggal. Ennél könnyebb még sosem volt.

Ajtó ütköző

Akadályozd meg, hogy az ajtó kárt tegyen a falban, a tapétában és a festésben. Egyszerűen vágj le egy darab szivacsot, vágd be hosszában és illeszd rá az ajtó szélére.

Fix fényforrás

Vágj le egy darab szivacsot, vágd be hosszában és helyezd bele a lámpádat. Nyomd be valahol egy résbe és fixen fog maradni, így lesz elegendő fényed a tevékenységedhez.

Nincs több gyűrődés

Vágd le a szivacsot a vállfa hosszának megfelelően, vágd be hosszába és illeszd rá a vállfára. A nadrágok olyan simák maradnak így, mint az álom.

Kényelmes fűnyírás

Ha gyakran nyírod otthon a füvet, de úgy érzed, hogy a kezednek nem tesz jót az erős rázkódás és szeretnél egy kényelmesebb megoldást találni, akkor fogj egy darab szivacsot, vágd be a megfelelő módon, illeszd rá a fűnyíró fogantyújára és mehet a munka.

Remek ecsettartó

Vágd le a szivacsot méretre, majd hosszában a szokásos módon és rögzítsd rá az ecsetmosó dobozra. Készíts rá bevágásokat és mehetnek bele az ecsetek.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×