Döbbenetes dolgot fedeztek fel a tudósok! Meglehet a hosszú élet titka

A boldog, egészséges élet titkát kutatva újabb tényre bukkantak.

A boldog, egészséges élet titkát kutatva újabb tényre bukkantak.

 Svéd tudósok kiderítették, hogy azok, akiknek házi állatuk van, kevésbé hajlamosak a szív- és érrendszeri betegségekre, különösen igaz ez azokra, akiknek kutyájuk van.

A kutatás 12 évig tartott és több mint 3 millió ember vett benne részt. Az eredmények azt mutathják, hogy az egyedülálló kutyatulajdonosok kedvezőbb helyzetben vannak, ugyanakkor azzal kapcsolatban még nem sikerült a tudósoknak konszenzusra jutniuk, hogypontosan milyen módon járulnak hozzá a négylábúak az egészséghez.

A kutyatulajdonosok tovább élnek

2001 óta tartott a kutatás, amihez 3,4 millió 40 és 80 év közötti kutytartó állampolgár járult hozzá. Az derült ki, hogy átlagosan 20%-ban ritkább a hirtelen elhalálozás a kutyások körében, míg a szív- és érrendszeri betegségek gyakorisága 23%-kal alacsonyabb a házi állat nélkül élő emberekhez képest.

Az is kiderült, hogy az egyedülálló kutyatulajdonosok még jobb eredményeket értek el, ők ugyanis 33%-kal ritkább a váratlan elhalálozás veszélye.

A kutyánk fajtája sem mindegy!

Az eredmények szerint a vadászkutyát tartók számítanak a legegészségesebbnek, őket követik az ölebek gazdái - az ő körükben 40%-kal ritkább a szívbetegségek előfordulása -, végül a golden retrieveresek következnek 26%-kal.

Ugye milyen jó lenne egészségesen tovább élni? Ne felejtsd el megosztani a cikket, hogy mások is tudjanak erről!

A kép illusztráció

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×