A halálos rákbeteg hölgy egy forradalmian új immunterápiának köszönhetően meggyógyult

A rákos betegség az egyik legnagyobb kihívás az ember életében. A kór okozta kimerültség és stressz mellett soha nem tudhatjuk, hogy jól vagy rosszul végződik-e.

A rákos betegség az egyik legnagyobb kihívás az ember életében. A kór okozta kimerültség és stressz mellett soha nem tudhatjuk, hogy jól vagy rosszul végződik-e.

Judy Perkinsnek mellrákja volt, s amikor elkezdte a kezeléseket megtudta, hogy a betegség már a máját is érintette.

A kezelések nem hoztak eredményt és ekkor Judy úgy döntött egy teljesen új fajta terápiát fog kipróbálni.

Egy teljesen újfajta immunoterápiát fejlesztett ki a National Institutes of Health s ennek köszönhetően a most 52 éves Judy meggyógyult a rákból, írta a CBCNews.

“Fantasztikus az egész, már két éve rákmentes vagyok, ami számomra nem meglepő. A szakemberek egy hosszú távú visszahúzódásnak hívják,én viszont ezt orvosságnak hívom,” mondta a hölgy a CBCNews.

“Két hét terápia után már éreztem, hogy kisebbek lesznek a daganatok a mellemben, egyre jobban éreztem magam. Az orvosok nem akartak hinni a szemüknek.”

A kezelés neve  ‘Adaptív sejtátvitel’ – ezt a világon most használják először és a kezelés segítségével sikeresen gyógyítják a mellrákot. A elkövetkezendő öt évben a terápia szélesebb körben is alkalmazható lesz.

Az American Society of Clinical Oncology éves kongresszusán mutatták be a terápia lényegét és a mellrák kezelésében forradalmian új megoldást hozhat.

Ha a betegséget akkor fedezik fel, amikor az még csak a melleket érinti, a kezelés eredményeként 99%-os gyógyulás várható az elkövetkezendő öt évben ha ezt a terápiát alkalmazzák, írta a CBCNews.

Ha viszont a betegség már áttéteket képzett, akkor a gyógyulás esélye  27%-ra csökken.  A mellrákos hölgyeket hagyományos kezeléssel azaz kemoterápiával,műtéti beavatkozással vagy sugárterápiával gyógyítják.

Judy esetében a terápia során a testében lévő T immunsejteket használták fel a betegség legyőzéséhez.

Ezekből a sejtekből vettek ki pár százat a hölgy testéből majd szaporították őket és ennek eredményeképpen 82 milliárd T sejtet juttattak vissza a hölgy testébe melyek a betegség ellen harcoltak.

Dr. Steven Rosenberg, a kutatás vezetője így magyarázta az esetet: “A módszer lényege az, hogy a beteg saját immunrendszerének védekező sejtjeit használjuk fel ahhoz, hogy megtámadja a testében lévő rákos sejteket.”

Nézd meg a lenti felvételt melyből még többet megtudhatsz erről a forradalmian új kezelésről, melynek segítségével korunk egyik legszörnyűbb betegséget kezelhetjük. Kérjük oszd meg ezt a cikket barátaiddal és családoddal a Facebook-on.

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×