7 tipp megereszkedett szemhéj ellen, a ragyogó tekintetért

A petyhüdt szemhéj egy kicsivel nagyobb probléma annál, mint amilyennek elsőre tűnik. Nem csak idősebbnek látszunk tőle, de szembetegséget, látásromlást is előidézhet.

A petyhüdt szemhéj egy kicsivel nagyobb probléma annál, mint amilyennek elsőre tűnik. Nem csak idősebbnek látszunk tőle, de szembetegséget, látásromlást is előidézhet. Hogy megelőzd ezeket a megereszkedett szemhéj okozta problémákat, hatékony házi módszereket gyűjtöttünk össze, amiket nap mint nap alkalmazhatsz otthon is!

1. Kamillás teafilter

A kamilla gyulladáscsökkentő hatású, ami sokat segít a megereszkedett szemhéjakon. Miután lefőzted a teát, hűts le két teafiltert, és helyezd őket a szemedre 15-20 percre. Ha előtte beteszed őket a hűtőbe, még kellemes hűsítő hatásuk is lesz.

2. Tojásfehérje

Hatékonyan feszesíti a bőrt. A szemhéjadat tisztítsd és szárítsd meg, majd vigyél fel rá egy kevés tojásfehérjét. Hagyd megszáradni, majd mosd le hideg vízzel. Az eredményt azonnal látni fogod.

3. Jég

A jég összehúzza a vérereket és enyhíti a szemhéj petyhüdtségét. Csak dörzsöld át néhány jéckockával, és az eredmény rövid idő alatt látható lesz.

4. Szőlő

A szőlő egyes összetevői megelőzik vagy lelassítják a öregedés folyamatát. Rendszeresen egyél szőlőt, hogy fiatalabbnak látszódj.

5. Uborka

Nagyon jól ismert módszer és tényleg működik. Az uborkában kávésav és aszkorbinsav van, melyek csökkentik a gyulladást és feszesítik a bőrt. Tégy kettő, előzőleg lehűtött uborkaszeletet a szemeidre. Relaxálj 15-20 percig, majd élvezd a friss, ragyogó bőrt.

6. Edzés

A szemkörnyéki izmokat is edzheted. Csukd be a szemeidet, és helyezd a mutatóujjaidat rájuk. Húzd fel a szemöldöködet. Számolj el 5-ig és minden számolásnál gyakorolj enyhe nyomást a szemhéjadra. Amikor eljutsz 5-ig, próbáld meg kinyitni a szemed úgy, hogy enyhén még mindig nyomva tartod. Ismételd 10-szer.

7. Jó alvás

Ha nem alszol eleget, egyrészt stresszes leszel, másrészt a szemeid is fáradtak lesznek. Ez fokozza a szemhéj megereszkedését. Ezt elkerülheted, ha korábban lefekszel és annyit alszol, amennyire szükséged van ahhoz, hogy frissnek és pihentnek érezd magad.

Forrás

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×