Ezzel a remek keverékkel végre megszabadultam az idegesítő muslicáktól:

Egyre melegebb az idő és mindenki élvezi a kellemes napsütést. De mi az, amit még a meleg idő hoz? A muslicákat. Az apró idegesítő gyümölcslégy vagy muslica nem tűnik el egykönnyen.

Egyre melegebb az idő és mindenki élvezi a kellemes napsütést. De mi az, amit még a meleg idő hoz? A muslicákat. Az apró idegesítő gyümölcslégy vagy muslica nem tűnik el egykönnyen. Hirtelen jelennek meg és a házban a konyha környékén tanyáznak.

Ezek az apró bogarak jól érzik magukat a melegben és akár 30 napot is túlélnek 29 fokos hőmérsékletben, írta a svéd Expressen. Szeretik a romlott vagy kissé megbarnult gyümölcsöt, a szemetet és még a régi, ki nem mosott borosüveget vagy borospoharat is.

Van azonban egy olyan módszer, melynek segítségével könnyen megszabadulhatsz tőlük – a hozzávaló pedig valószínűleg már a szekrényedben van.

Régi trükk

Egy kis tálkában keverj el egy kanál ecetet fél kanál mézzel, csepegtess hozzá egy kis mosogatószert. A legyeket vonzani fogja a méz és az ecet illata, de a mosogatószer majd gondoskodik arról, hogy a kis legyek megfulladjanak.

Tedd ezt a tálkát a keverékkel egy olyan helyre, ahol a kis legyek a leggyakrabban megjelennek. Az eredmény nem marad el. Készíts új keveréket, amikor ennek szükségét látod.

Milyen hatásos és egyszerű módszer!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×